Paris del 1 – ”Walks along the Seine”

Idag är det prick två veckor sedan jag kom hem från Paris. Dagen efter att jag satt fötterna på finsk mark igen, tuffade jag upp till Österbotten för att en gång för alla kurera mitt operationssår. Vilket alltså betyder sjukskrivning. Så under all denna tid som gått sedan det har jag bara tagit det lugnt, och drömt mig tillbaka till de härliga dagarna i underbara Paris!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi lät apostlahästarna jobba och gick på långpromenad en dag, mestadels längs Seine
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
”What’s in a name? That which we call a rose / By any other name would smell as sweet.” – Romeo & Julia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA P3050063.JPG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bron som syns i bilden med guldstatyer heter Pont Alexandre III, och den gav mig ett väldans huvudbry. Varför skulle fransmännen döpa en bro efter en rysk tsar? Vad hade han gjort för att förtjäna en bro? Wikipedia gav mig senare på kvällen svaret att tsar Alexander III var den som rodde i hamn den fransk-ryska alliansen år 1892. Så han fick en bro. En annan sak som Wikipedia också upplyste om, var att detta är bron som Rasputin försöker döda Anastasia på i den tecknade filmen Anastasia. Hon var förövrigt barnbarn till Alexander III också. Historialektionen slut och nyfikenheten stillad!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En lite mindre fotograferad del av Louvren

Verkligen så roligt att bara vandra runt utan någon tid att passa, och så skönt att slippa trängas runt de vanliga sevärdheterna som Eiffeltornet, Louvren och Notre Dame, vilka jag såg första gången jag var i Paris. Dessutom hade jag Sandra med mig, som fungerade som guide och det bästa sällskapet. En blandning av hälften local och hälften Finlandhemma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En bild jag tog nästa dag, före vi hoppade på tåget ut till Versailles. Vi tog liksom igen all sevärdhetsträngsel där känner jag. Men bilder från den upplevelsen kräver sitt eget inlägg!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s