Skattkammarön

– Detta inlägg är i samarbete med Svenska Teatern –

Jag fick möjligheten att gå på Svenska Teatern igen för någon vecka sedan! Denna gång hade jag förmånen att få gå med vänner, något jag nämnde att jag saknade sist. Och tur var det att jag hade dem med, annars kunde det mycket väl ha blivit att jag inte alls sett pjäsen.

För denna gång blev själva gåendet på teatern en lite större utmaning än jag kunnat ana. Det slutade med att jag blev försenad och sprang barfota förbi Stockmann med skorna i handen ungefär 10 minuter efter att pjäsen börjat, och kom in genom dörrarna med andan i halsen. Som tur hade jag Lilli och Malle med mig, och de hade löst ut våra biljetter och gett min vidare till en av vaktmästarna, som väntade på mig och släppte in mig. Ironiskt nog ledde min försening till att jag fick sitta på första balkong istället för nere i salen. Där satt jag sedan ända till pausen och mådde, sedan mötte jag upp mina vänner och efter pausen satt jag i salen tillsammans med dem.

PRESS-skattkammarön-19
Jim porträtterades i denna dramatisering som en flicka / Pressbild, Foto: Cata Portin

Vi hade äran att se Skattkammarön. Jag har inte läst boken av Robert Louis Stevenson, men jag har sett Disneys Skattkammarplaneten så jag hängde med rätt bra. Och just Skattkammarplaneten råkar vara en av mina favoriter, så Skattkammarön lämnade mig inte besviken. Scenografin var det som gjorde mig mest imponerad. Man visste aldrig riktigt vad som skulle hända, med saker som öppnades och flyttades på sätt man inte kunnat gissa. Och man hoppade verkligen till när det smällde.

PRESS-skattkammarön-29
Pressbild, Foto: Cata Portin

Pjäsen var anpassad för barn, vilket gjorde att det kändes en aning övertydligt stundvis men jag är säker på att jag skulle ha varit grymt imponerad av pjäsen om jag varit lite yngre. Undrar om jag alls vågat se den i 7 års åldern, som är åldersgränsen. Då jag var så gammal såg man ”Det susar i säven” på Wasa Teater.

PRESS-skattkammarön-14
Pressbild, Foto: Cata Portin

Superkväll verkligen! Tror dock att jag inte ska göra om det där med att komma för sent… Det var en upplevelse jag bra kan vara utan 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s